Сливен, кратки вечерни новини, 30.07.2020 г., четвъртък

Сливен
30.07.2020 / 15:48

Кметът Стефан Радев и общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ-Сливен ще дарят средства за изграждане на инвалидна рампа в жилищен блок на квартал „Стоян Заимов“ – съоръжението ще се ползва от две жени с увреждания, които живеят в един вход.

Общински съвет Сливен прие на днешното си редовно заседание актуализацията на бюджета и утвърди общинската транспортна схема на линиите на градския транспорт.

През изминалото денонощие в Сливенско има четирима заразени с Covid-19 и един починал от коронавирус – това е пациент на 70 години, с придружаващо заболяване.

Затварят улици в Сливен заради колоездачната обиколка на България, която ще пристигне днес в града под Сините камъни и ще отпътува на 31 юли за Бургас.

През 2019 година по данни на НСИ в област Сливен са приключили делата за 1 254 извършени престъпления.

Доброволката Ли Юнхан (Li Yonghan ) – Лия ще преподава през настоящата учебна година китайски език и култура в Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” в Сливен.

Панихида в памет на сливенския офицер и воевода Георги Папанчев, загинал по време на Илинденско – Преображенското въстание от 1903 г. ще бъде отслужена на 2 август от 12:00 ч. от отец Методи Попов, предстоятел на клуцохорския храм „Св. Николай Чудотворец“ Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев