Сливен, кратки вечерни новини, 28.07.2020 г., вторник

Сливен
28.07.2020 / 15:48

Младите сливенски певци от школа по народно пеене „Славейче “ при НЧ „Христо Ботев-1897“ завоюваха най-високото отличие „Златен Орфей“ на фестивала,,Евро фолк Черно море“ от 8 до 11 юли в Китен.

Седем положителни за COVID-19 лица са диагностицирани на 27 юли в Сливенско – четирима от заболелите са в община Нова Загора, като двама от тях са от града; трима са в община Сливен, двама от тях – от града.

През изминалото денонощие няма нарушения на карантината и глобени за липса на маски в Сливенско.

Началникът на Военна болница – Сливен полк. д-р Илиян Комитов преодоля заразата от коронавирус и се върна на работа, за да лекува пациенти с COVID -19.

Започна изграждането на 800 метра велоалея по Бургаско шосе в Сливен – трасето започва от кръговото кръстовище на „Розова градина“, като краят му се свързва със съществуващата алея от северната страна на булеварда след кръстовището с улица „Ал. Пушкин“.

Седмицата започна с протест в Сливен срещу правителството „Борисов 3“, който се оказа малоброен – около 15-20 човека се събраха пред общината и след това тръгнаха по ларгото с викове „Оставка“.

Общински съвет-Сливен се събира на редовно заседание в четвъртък, 30 юли – 46 са точките, заложени в предварителния дневен ред.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев