Сливен, кратки вечерни новини, 27.07.2020 г., понеделник

Сливен
27.07.2020 / 15:48

В периода от 20 до 26 юли бяха регистрирани 16 случая на коронавирусни инфекции в Сливен и областта.

Само за този месец в Сливен са съставени 10 фиша за каране на велосипед по Главната улица.

Приключи националният конкурс „От медвенските пасища до председателството на Народното събрание“, посветен на живота и делото на революционера, политика, публициста, писателя Захарий Стоянов – седемчленно жури под председателството на зам.областния управител Димитринка Петкова определи носителите на наградите.

Новият здравен министър проф. д-р Костадин Ангелов изненадващо посети през уикенда областната болница в Сливен и се запозна на място с условията и организацията за лечение на коронавирус.

Отлага се ежегодният празник „Златна праскова“ в сливенското село Гавраилово – причината е епидемиологичната обстановка в страната.

За периода от 27 до 31 юли 2020 г. през територията на осем областни дирекции на МВР ще се проведе 67-та Международна колоездачна обиколка на България – в Сливен колоездачите ще пристигнат на 30 юли и ще тръгнат за Бургас на 31 юли.

Впечатляващ рекорд записа сливналийката Мария Николова на Обиколката на Витоша при бегачите – при жените тя записа шеста победа при десетото си участие и прати в историята собствения си скоростен рекорд, като финишира за 9.17:32 часа, с повече от 20 минути по-бързо от досегашното си върхово постижение.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев