Сливен, кратки вечерни новини, 24.07.2020 г., петък

Сливен
24.07.2020 / 15:49

Продължават уроците по пътна безопасност в детските градини – днес служители на Пътна полиция запознаха малчуганите от детска градина „В. и Х. Папазян” в Сливен с правилата за движение по пътищата.

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски ще съгласува маршрутно разписание, което ще увеличи възможностите за пътуване на жителите от две населени места в община Нова Загора.

Активните случаи на COVID-19 в Сливенска област намаляха за едно денонощие от 87 на 75.

На 23 юли положителен резултат за коронавирусна инфекция дадоха двама жители на Сливен, като единият от тях е с настоящ адрес извън областта, но провежда лечението си в Сливен.

Областният управител Чавдар Божурски възложи изработването на планове за територии по параграф 4 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи в три сливенски села – Злати войвода, Бинкос и Мечкарево.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно избра Мартин Данчев за административен ръководител – председател на Окръжен съд Сливен.

Екипи на Общинска охрана и полицията в Сливен извършват масови проверки и предупреждения към нарушителите, движещи се по Главната улица с велосипеди, тротинетки, включително електрически, скейтбордове и др. – мярката е свързана с опасността от инциденти, редица жалби от граждани за масово предвижване по главната улица с такива превозни средства и необходимостта от спазване на правилата за движение в пешеходна зона.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев