Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.07.2020 г.

ОДМВР-Сливен
23.07.2020 / 10:10

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 22.07.2020 г. до 06,00 часа на 23.07.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 110 проверки за спазване на карантина на територията на областта. При направените проверки не са установени случаи на нарушаване на карантина. Съставени са 2 акт по чл. 209а от ЗЗ за непоставена защитна маска.

 

Сливен: Кражба на лични данни са разкрили служители на Икономическа полиция в Сливен. Полицейските служители установяват, че е осъществено използване на платежни инструменти и данни от такива без съгласието на титулярите. В хода на разследването и извършените процесуално-следствени действия под наблюдението на Окръжна прокуратура-Сливен се стига до установяване на извършителя. Той е 34-годишният И.Р. от град Сливен. Хванат в началото на седмицата в жилището, което обитава в сливенския квартал „Българка“. След като е придобил по незаконен начин данни от дебитни и кредитни карти е правил залози в интернет сайта „Уин Бет“. Направените залози са за около 12 000 лева. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора са хванали 24-годишен мъж с 33 дози хероин. На 22 юли е извършена проверка на криминално проявения А.С. на 24 години от град Стара Загора. Той е спрян от полицейските служители в района на ЖП-гарата в Нова Загора. В него са намерени и иззети 33 пакетчета, съдържащи хероин. А.С. доброволно е предал наркотичното вещество. Той е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Нова Загора са разкрили кражба на лек автомобил. На 22 юли, около 15,00 часа, в индустриалния квартал на Нова Загора, е намерен лек автомобил „Рено Канго“, собственост на 42-годишна жена от село Кирилово, обл.Ст.Загора, обявен за издирване. В хода на предприетите незабавни процесуално-следствени действия е задържан извършителят. Той е А.Т. на 24 години от град Стара Загора. Задържан е за 24 часа в РУ-Нова Загора. Образувано е досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев