AMD пуска процесорите AMD Ryzen 4000 серия с AMD Radeon графика за бизнес и домашни настолни РС

Характеристики
21.07.2020 / 16:26

– Новите чипове ще бъдат използвани в компютри с различни форм фактори от водещи OEM-и и системни интегратори, които ще очакваме още това тримесечие –

 

Санта Клара, Калифорния, 21 юли 2020 г. – Днес AMD (NASDAQ: AMD) обяви първите в света x86 настолни процесори по усъвършенствана 7 nm технология с вградена графика, насочени както към домашните потребители, така и към корпоративните сегменти. Сериите чипове за настолни РС - AMD Ryzen™ 4000 с Radeon™ графика и AMD Athlon™ 3000 с Radeon™ графика предлагат най-модерната процесорна технология на пазара, заедно с най-добрата графична производителност в настолен процесор.

 

Новите процесори AMD Ryzen™ 4000 G серия осигуряват ново ниво на производителност и удивителна енергийна ефективност за домашни потребители, геймъри, стриймъри и създатели на съдържание. AMD Ryzen 4000 серията чипове с PRO технологии предлагат решения от корпоративен клас с функции за сигурност на няколко нива. Процесорите стъпват на АМ4 платформата, изградени са по водещ 7nm технологичен процес и са базирани на “Zen 2” архитектура на ядрото.

 

Настолни процесори AMD Ryzen 4000 G-серия с AMD Radeon графика

С бързите изчислителни ядра и мощната вградена графика на процесорите AMD Ryzen 4000 G-серия потребителите ще се наслаждават на производителност достатъчна за игри и създаване на съдържание, дори без необходимостта от дискретна графична карта. Новите чипове AMD Athlon™ 3000 G-серия осигуряват скорост и съвременни характеристики на компютрите от стартово ниво.

 

Настолният процесор AMD Ryzen™ 4700G предлага:

• До 2,5 пъти по-висока многонишкова производителност от предишното поколение чипове;

• До 5% по-висока еднонишкова производителност от Intel Core i7-9700

• До 31% по-висока многонишкова производителност от Intel Core i7-9700

• До 202% по-висока графична производителност от Intel Core i7-9700

 

Настолни процесори AMD Ryzen 4000 серия с PRO технологии

Създадени за съвременните корпоративни изчислителни среди, настолните процесори AMD Ryzen PRO 4000 серия и AMD Athlon PRO 3000 серия поставят нов стандарт за модерните бизнес компютри. Те съчетават висока производителност с множество нива на защита, подходящи и за отдалечено използване. Функциите на сигурност включват AMD Memory Guard и AMD Secure Processor, като се комбинират с удобна управляемост и надеждност.

 

Настолните процесори AMD Ryzen PRO 4000 серия предлагат:

• До 31% по-висока поизводителност от конкурентните предложения;

• До 43% по-висока производителност на ват от конкуренцията.

 

Цитати от партньори

“Нашите клиенти както от потребителския, така и от бизнес сегмента очакват компютри способни да дадат най-добра производителност и стойност за своя клас,” каза Майк Наш, главен технолог и директор на поделението Customer Experience and Portfolio Strategy в HP Inc. “HP предлага пълното портфолио на AMD с невероятна изчислителна мощност и най-добра в класа интегрирана графика във всички наши потребителски и гейминг компютри, както и гъвкава функционалност и сигурност от корпоративен клас в нашите бизнес PC, за да поддържаме бизнес потребителите продуктивни навсякъде.”

 

“В Lenovo™ ние винаги се вслушваме в нашите клиенти, за да открием нови възможности за преобразяване на начина, по който те искат да усещат своята работа с настолния компютър,” фаза Дилип Бхатия, Главен директор Customer Experience в Lenovo. “Нашите компютри от сериите IdeaCentre™ и ThinkCentre™ служат на най-широка гама домашни и бизнес потребители, като всеки настолен потребител иска по-плавна производителност, повече място за неговите файлове, по-надеждна графика, независимо дали работи от дома или в офиса. Но те също искат елегантен стил. Въвеждайки скоростта на следващото ниво AMD Ryzen настолни процесори в нашите уникални и все по-компактни модели с различни форм фактори, ние предлагаме повече избор за по-добър начин на работа, без да жертваме стила. Ъпгрейдваният Lenovo IdeaCentre 5 разчита на AMD Ryzen 4700G процесори с Radeon графика, за да осигури първокласни изживявания с развлечения и работа, оставайки хладен и тих. Ryzen PRO 4000 серия настолните процесори влизат в Lenovo ThinkCentre M75t, M75s и M75q бизнес PC, които ще бъдат актуализирани по-късно през есента. Новите настолни компютри осигуряват гъвкавост на избор с различни форм фактори и съвременни решения за сигурност и управляемост.”

 

Наличност

Настолните процесори Ryzen 4000 G-серия се очакват да бъдат налични в системи от OEM партньори като Lenovo и HP през 3-тото тримесечие на 2020 г. Ryzen PRO 4000 серията ще присъстват в машини на системни интегратори от официалния старт на 21 юли т.г., и от OEM партньорите на AMD по-късно през есента. Настолните процесори Ryzen 4000 G-серия, Athlon 3000 G-серия, Ryzen PRO 4000 серия и Athlon PRO 3000 серия ще бъдат достъпни изключитетелно чрез системните интегратори и OEM-ите.

 

Още снимки от новината

Характеристики

 

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев