Стартира Информационната кампания „ЕС близо до Вас“ за 2020

Стартира Информационната кампания  „ЕС близо до Вас“ за 2020
20.07.2020 / 13:52

Поради извънредните обстоятелства, свързани с пандемията COVID-19, и мерките, предприети от България за ограничаване разпространението на коронавируса от м.март насам, Европа Директно Сливен отложи своята ежегодна пътуваща информационна кампания „Европейският съюз близо до Вас“ – 2020, която трябваше да стартира през месец април в град Твърдица по време на традиционния регионален събор „Цветница“. Програмата на информационната ни кампания включваше участие с мобилни информационни в традиционно организирани празници в общината и областта. Регионалният събор в гр. Твърдица, както и другите големи регионални прояви бяха отложени за неопределено време, така че се наложи ние да пренаредим програмата си и да се включим там, където се ни се отдаде възможност, при спазването на противоепидемичните мерки за дистанция и провеждане на мероприятия на открито при максимум 50% заетост на местата.

Първият ни мобилен щанд беше поканен на Фолклорния празник „Да се хванем на хорото“, организиран от НЧ „Дружба 1993“. Празникът се проведе на 16 юли в градинката пред читалището в кв. „Дружба“ – Сливен.. Събитието беше посветено на т.нар. дни „Горещници“ (15,16 и 17 юли) от народния ни календар, а и повод фолклорен клуб „Мъниста“ да покаже на събралата се публика своите нови цветни отличителни тениски, осигурени по проект, финансиран от Обществен дарителски фонд – Сливен.

Всички присъстващи - участници и публика, имаха възможност да получат безплатна и полезна информация от нашия информационен щанд по европейски теми: правата и сигурността им като европейски граждани, права на потребителите и пътниците, работа и пътуване в ЕС, възможности за обучение, финансиране на бизнес, защита от попадане в трафик на хора, а децата получиха образователни и занимателни книжки и промоционални материали.

Очаквайте ни скоро в следващи местни и регионални прояви на територията на областта. Приемаме покани за участие на тел. 0882 73 01 88 или е-мейл europedirectsliven@gmail.com.

 

Снимки от кампанията можете да видите на фейсбук страницата на Европа Директно – Сливен: https://www.facebook.com/pg/SlivenEuropeDirect/photos/?tab=album&album_id=1635793746597649

 

Информационната кампания е ежегодна инициатива на Европа Директно – Сливен и има за цел да повишава информираността на гражданите от Сливенска област относно Европейските политики и приоритети.

 

 

Информационен център Europe Direct - Сливен е част от информационната мрежа EUROPE DIRECT и се поддържа от Фондация Европейски младежки инициативи, с финансовата подкрепа на Европейския съюз. Той покрива територията на Сливенска област, включваща общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Europe Direct е информационен център, който помага на гражданите да намерят отговорите на своите въпроси за Европейския съюз. Центърът предлага всякакъв вид информация, свързана с Европейския съюз, включително за това какви са Вашите права и възможности като гражданин на Европейския съюз и как да ги използвате. Центърът може да предложи отговори на общи въпроси, а така също ако имате съвсем конкретен и специфичен въпрос може да Ви насочи към най-добрия източник на информация и консултации на европейско, национално, регионално и местно ниво.

 

За общи въпроси относно ЕС, можете да се свържете с Центърът за връзка Europe Direct или да се обадите на безплатната телефонна линия от всяка точка на Европа 00 800 67 89 10 11.

Помощ и съвети за Вашия живот, работа и пътувания в ЕС. «Вашата Европа» Ви помага да научите за правата си и да намерите практически съвети, когато пътувате из ЕС:

http://europa.eu/youreurope/citizens/index_bg.htm

 

Европа Директно – Сливен

Ул. Славянска, № 3, ет. 4; Работно време – всеки делничен ден от 9 до 16 ч.; Тел. 044 411 832

e-mail: europedirectsliven@gmail.com; www.europedirect-sliven.eu

последвайте ни във Facebook: https://www.facebook.com/europe.directsliven

и Twitter: https://twitter.com/EDCSliven

Още снимки от новината

Стартира Информационната кампания  „ЕС близо до Вас“ за 2020
Стартира Информационната кампания  „ЕС близо до Вас“ за 2020
Стартира Информационната кампания  „ЕС близо до Вас“ за 2020
Стартира Информационната кампания  „ЕС близо до Вас“ за 2020

 

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев