Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.07.2020 г.

ОДМВР-Сливен
17.07.2020 / 09:50

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 16.07.2020 г. до 06,00 часа на 17.07.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 418 проверки за спазване карантина на територията на областта. При направените проверки не е установен случай на нарушаване на карантината.

Извършени са 8 проверки за спазване на противоепидемичните мерки, съвместно със служители на РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Районна инспекция по труда“-Сливен. Съставени са 2 предупредителни протокола и 2 акт по чл. 209а от ЗЗ за непоставена защитна маска.

 

Сливен: 38-годишен мъж е задържан в РУ-Сливен, след като е причинил наранявания с остър предмет на 20-годишен жител на село Селиминово. На 15 юли, около 21,30 часа, е възникнал конфликт между група мъже в сливенското село Селиминово, който е прераснал в сбиване. Пострадал е мъж на 20-години, който е транспортиран до МБАЛ-Сливен с прободни рани и опасност за живота. В РУ-Сливен са отведени трима души, участници в конфликта. След проведените процесуално-следствени действия за 24 часа е задържан извършителят на деянието. Той е Г.С. на 38 години от същото село. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура-Сливен.

 

Притежание на наркотици са установили служители на група „Охрана на обществения ред“ при извършване на патрулна дейност в град Сливен. На 16 юли, около 20,15 часа, в кв.“Клуцохор“ е извършена проверка на 24-годишния М.А. от град Сливен. В него е намерено топче от станиол, съдържащо суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. М.А. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Екипи на районните служби ПБЗН в Сливен, Котел и Нова Загора своевременно са ликвидирали пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев