Разширените функции за сигурност на процесорите AMD EPYC™ са основен фактор в новата линия Confidential Computing решения на Google Cloud

AMD-logo
15.07.2020 / 09:27

—Облачните виртуални машини на Google разчитат на технологията AMD Secure Encrypted Virtualization —

 

 

Санта Клара, Калифорния, 14 юли 2020 г. — AMD (NASDAQ: AMD) и Google Cloud днес обявиха наличието на бета версия на новото предложение наречено Confidential Virtual Machines (VMs) за Google Compute Engine, които са снабдени с 2-ро поколение AMD EPYC™ процесори. Конфиденциалните виртуални решения на Google се възползват от разширените функции за сигурност на сървърните чипове на AMD.

Първият продукт от гамата Confidential Computing на Google Cloud - Confidential VMs - позволява на клиентите на компанията за първи път да криптират данните по време на тяхното използване, докато се обработват, а не само когато са „в покой“ или „в трансфер“. Базирани на N2D семейството виртуални машини за Google Compute Engine, конфиденциалните виртуални машини осигуряват висока производителност и за най-интензивните изчислителни задачи, като позволяват криптиране и на най-чувствителната информация в облака, докато същата се обработва.

“В Google Cloud смятаме, че бъдещето на облачните изчислителни среди ще се придвижва с ускорени темпове към частни, криптирани услуги, където потребителите могат да бъдат сигурни, че конфиденциалността на техните данни е винаги под контрол. За да помогнем на клиентите да направят този преход, ние създадохме Confidential VMs, първия продукт в нашето портфолио Google Cloud Confidential Computing,” каза Винт Серф, вицепрезидент и главен интернет-евангелист на Google. “Използвайки разширените технологии за сигурност в процесорите AMD EPYC, ние създадохме нова технология, която позволява на клиентите да криптират своите данни в облака, докато те се обработват, и да отлючат изчислителни сценарии, които до момента не са били възможни.”

“Когато компаниите преместват най-разнообразни задачи в облака поради лесно управление, машабируемост и намалени разходи, те често се въздържат да правят това с по-чувствителните процеси заради тяхната сигурност,” каза Дан Макнамара, старши вицепрезидент и управител на поделението за сървърен бизнес в AMD. “За да помогнат да се създаде увереност у клиентите, че те могат да преместят своите чувствителни задачи в облака, AMD и Google работиха заедно по Google Confidential VMs, за да се възползват от функцията Secure Encrypted Virtualization в процесорите AMD EPYC. Тя помага за създаването на унифицирано, постоянно ниво на хардуерно-базирана сигурност за приложенията и задачите в облака. AMD и Google си сътрудничиха също така, за да помогнат на клиентите да защитят своите данни и да вдигнат производителността на приложенията.”

Конфиденциалните виртуални машини (Confidential VMs) на Google осигуряват:

• Криптиране по време на използване в реално време – Клиентите на Google Cloud могат да криптират своите данни по време на използването им, което добавя ново ниво на защита на информацита в облака,

• Защитена криптирана виртуализация (Secure Encrypted Virtualization, SEV) – разширена функция за сигурност, налична в процесорите AMD EPYC, която криптира паметта на виртуалната машина (VM), като използва специален ключ за всяка VM, който се генерира и управлява от вградения процесор за сигурност,

• Конфиденциалност „Вдигни и премести“ (Lift and Shift) – AMD и Google са опростили използването на Confidential Computing решенията, за да могат клиентите да преминат към Confidential VMs напълно безпроблемно, без да правят промени в своите програми и приложения.

• Високопроизводителни VMs – конфиденциалните виртуални машини предлагат производителност подобна на решенията Google N2D, които са базирани на 2-ро поколение AMD EPYC процесори.

 

Иновациите в решенията на AMD и Google

Confidential Computing решенията могат да отключат сценарии, които до момента не са били възможни:

• Изчислителна среда за много участващи страни – ситуации, в които организациите искат да си сътрудничат по частни набори от данни, като защитават конфиденциалността на данните.

• Достъп и конфиденциалност на даните – конфиденциалните виртуални машини могат да ограничат „видимостта“ на данните и кой може да ги използва, като криптират данните по време на тяхната обработка.

Организациите ще могат да споделят конфиденциални множества от данни и да си сътрудничат в облака от различни страни и континенти, запазвайки поверителността на информацията и високата производителност на работа.

 

AMD EPYC процесорите движат съвременните облачни решения с фокус върху сигурността

Процесорите AMD EPYC са в основата на над 120 вида виртуални машини на доставчици на облачни услуги в цял свят, които поддържат разнообразни задачи и приложения изискващи висока производителност и сигурност. AMD също така се ангажира да движи напред разработките по сигурността в облака, като наскоро се присъедини към Консорциума за конфиденциални изчислителни среди (Confidential Computing Consortium).

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев