Сливен, кратки вечерни новини, 14.07.2020 г., вторник

Сливен
14.07.2020 / 15:49

Промяна на присъдата от доживотен затвор без право на замяна само в доживотен затвор поиска от Апелативния съд в Бургас 21-годишният Мартин Трифонов, обвинен за убийството на 6-годишната Кристин от Сотиря.

Два нови случая на COVID-19 са регистрирани в област Сливен през последното денонощие – единият от Нова Загора, а другият от новозагорското село Любенова махала.

Протестиращи в Сливен помахаха за сбогом на властта и преминаха по пешеходната зона с възгласи „оставка“ на 13 юли вечерта.

Инициативата „Творческо лято 2020“, организирана от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“, продължава – през цялото лято в галерия „Седем“ със свои изложби ще гостуват сливенските художници, които участват в различни благотворителни инициативи на Фонда.

Общински фонд „Култура“-Сливен започва от 15 юли набирането на проектни предложения в областта на културата, тематично свързани със Сливен и сливенския край.

На 18 юли в Сливен ще се чества 183 години от рождението на Васил Левски и 151 години от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа.

Нощен патрулен екип, който осъществява наблюдение и контрол в малките населени места от община Сливен, е установил и задържал неправоспособен водач, който управлява нерегистрирано МПС с концентрация на алкохол от 1,57 промила.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев