Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 14.07.2020 г.

ОДМВР-Сливен
14.07.2020 / 09:37

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 13.07.2020 г. до 06,00 часа на 14.07.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 507 проверки за спазване карантина на територията на областта. При направените проверки не е установен случай на нарушаване на карантината.

Извършени са 15 проверки за спазване на противоепидемичните мерки, съвместно със служители на РЗИ, ОДБХ и Дирекция „Районна инспекция по труда“-Сливен. Съставени са 29 акта по чл. 209а от ЗЗ за непоставена защитна маска.

 

Сливен: Нощен патрулен екип, който осъществява наблюдение и контрол в малките населени места от община Сливен, е установил неправоспособен водач, който управлява нерегистрирано МПС с концентрация на алкохол 1,57 промила. В 23,32 часа на 13 юли при обход в село Крушаре е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 41-годишния И.Ж от село Хаджидимитрово, обл.Ямбол. При проверката полицейските служители установяват, че И.Ж. е неправоспособен и управлява с концентрация на алкохол 1,57 промила. Проверката на автомобила е показала, че регистрационните номера са издадени за друго МПС- „Ауди 80“. И.Ж. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 9 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е гасил пожар, възникнал от техническа неизправност на газова бутилка. На 13 юли, в 13,30 часа, в кв.“Речица“, поради теч от редуцир вентила на газовата бутилка, е възникнал пожар в къща, собственост на 58-годишна жена в кв.“Речица“. При произшествието няма пострадали. Причинени са щети по алуминиева врата. Спасена е сградата.

 

Оказана е техническа помощ при отстраняване на висяща мазилка от сграда на ул. „Абланово“ в град Сливен. Сигналът е получен в 13,00 часа на 13 юли в РСПБЗН-Сливен.

 

Гасени са пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци от районните служби ПБЗН в Сливен и Нова Загора- в землищата на селата Кортен, Загорци, Горно Александрово, Самуилово, в кв. „Надежда“ и вилна зона „Лозарски връх“. Произшествията са ликвидирани, без да причинят преки материални щети.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев