Сливен, кратки вечерни новини, 13.07.2020 г., понеделник

Сливен
13.07.2020 / 16:00

Поне три различни протеста се очертават от днес до края на седмицата в Сливен, сочат данни от фейсбук – първият е озаглавен „Махане с ръка пред общината“ и е насрочен за 18:00 ч. пред сградата на кметството, вторият е под надслов „Протест срещу мафията“ също днес половин час след първия и третия е насрочен за сряда, четвъртък и петък от 18:30 ч., само че пред НТС, той е озаглавен „Протест срещу беззаконието в държавата“ и е организиран от Християндемократически клуб към ДСБ – Сливен.

За периода от 6 до 12 юли, включително, в община Сливен новите случаи на Ковид-19 са 19 – 17 са регистрирани в града, а два – в населени места.

През последното денонощие в Сливенско има трима заразени с коронавирус.

В дните от 10 до 13 юли са извършени 1264 проверки за спазване карантина на територията на област Сливен – при направените проверки е установен 1 случай на нарушаване на карантината.

Топлофикация Сливен продължава да спазва всички необходими мерки за безопасност във връзка с коронавирусната инфекция.

Литературен конкурс „Ичера-минало, настояще и бъдеще “ ще се проведе за трета поредна година – в конкурса могат да участват творци, без ограничения на възрастта.

3000 декара смесена гора и бензиностанция са спасени при пожар от служители на Районните служби ПБЗН в Твърдица и Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев