Сливен, кратки вечерни новини, 10.07.2020 г., петък

Сливен
10.07.2020 / 15:50

До края на месеца са отменени масовите мероприятия в община Сливен, в другите три общини на областта - Нова Загора, Твърдица и Котел срокът е до 15 юли.

Новите случаи на COVID-19 в област Сливен са три – двама в Нова Загора и един в село Младово.

През изминалото денонощие са извършени 561 проверки за спазване карантина на територията на област Сливен и нe са установени случаи на нарушаване на карантината.

Извършени са 13 проверки за спазване на противоепидемичните мерки, съвместно със служители на РЗИ и ОДБХ – съставени са 10 протокола за предупреждение и 4 акта по чл. 209а от ЗЗ за непоставена защитна маска на закрити места в Сливен.

На 83 години този свят напусна академикът и почетен гражданин на Сливен Методий Григоров.

Кметът на Община Сливен Стефан Радев изказа съболезнования на семейството на академик Методий Григоров по повод неговата кончина.

След принудително прекъсване Международната колоездачната обиколка на България се завръща в календара на новосъздадената Българска федерация по колоездене (БФК), която замени фалиралия Български колоездачен съюз, Сливен е с традиции в този спорт и ще бъде етапен град в предстоящата надпревара – в градът под Сините камъни групата ще пристигне в късния следобед на 31 юли пред Общината, където ще се извърши и награждаването.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев