Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.07.2020 г.

ОДМВР-Сливен
09.07.2020 / 10:37

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 08.07.2020 г. до 06,00 часа на 09.07.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 552 проверки за спазване карантина на територията на областта. При направените проверки e установен 1 случай на нарушаване на карантината в РУ-Сливен.

Извършени са 12 проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 7 акта.

 

Сливен: Задържан е извършителят на грабежа от игралната зала в Сливен, след опит да се укрие. В резултат на съвместните действия на криминалисти от ОДМВР-Сливен и ОДМВР-Пловдив е задържан 33-годишният И.Б., който на 4 юли, след като заплашил с нож служител в казино в град Сливен, е откраднал оборота в размер на 1370 лева и мобилен телефон. Той е установен още същия ден като извършител на деянието и обявен за издирване. При съвместните оперативно-издирвателни действия И.Б. е задържан на 7 юли в глад Пловдив. На същата дата е приведен в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. Направил е пълни самопризнания. И.Б. не е криминално проявен. Работата по досъдебното производство продължава под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по случай на причинена телесна повреда. На 9 юли, около 01,30 часа, след възникнал скандал в кв.“Надежда“ е причинена телесна повреда на 30-годишен мъж. Той е транспортиран до МБАЛ-Сливен и приет за лечение. По случая има задържан. Образувано е досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Сливенски пожарникари са спасили 50 декара гора от пожар, възникнал от запалено стърнище. На 8 юли, в 11,58 часа, е получен сигнал за пожар в землището на село Струпец. Пожарът е предизвикан от запалено стърнище. В гасенето са взели участвали доброволци от гасаческа група в село Струпец и двама служители на ДГС-Сливен. При пожара са изгорели 50 декара сухи треви. Спасени са 50 декара широколистна гора и 50 бали с фураж. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Сливен, като е осигурено дежурство на място.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал техническа помощ при пътно произшествие, без пострадали. На 8 юли, в 15,04 часа, на бул.“Банско шосе“ се е обърнал товарен камион, превозващ зърно. Дежурният екип е обезопасил автомобила.

 

Гасени са пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, в Сливен и Нова Загора. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев