Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.07.2020 г.

ОДМВР-Сливен
02.07.2020 / 09:55

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 01.07.2020 г. до 06,00 часа на 02.07.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 277 проверки за спазване на карантина на територията на областта. При направените проверки не са установени случаи на нарушаване на карантината.

Извършени са 13 проверки за спазване на противоепидемичните мерки-съставени са 4 протокола за предупреждение и 9 акта за неносене на защитни маски.

 

Сливен: Служители на Районно управление и сектор „Пътна полиция“ в Сливен са установили двама водачи, управлявали в насрещното движение на автомагистрала „Тракия“. На 1 юли в РУ-Сливен е постъпил сигнал- видео клип, изпратен от гражданин, за лек автомобил с прикачено туристическо ремарке, който се движи в аварийната лента в насрещното движение. Той е засечен в 08,53 часа на автомагистрала „Тракия“ в землището на село Дядово с лек автомобил „Опел“. След извършените незабавни издирвателни действия полицейските служители са установили собственика и водача на автомобила. Той е на 20 години от сливенското село Селиминово. Съставен му е акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата, като санкцията е глоба в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от управление на МПС.

На 1 юли служители на сектор „Пътна полиция“-Сливен и участък „Надежда“ са оказали съдействие на ОДМВР-Стара Загора за установяване на водач, управлявал в насрещното движение по автомагистрала „Тракия“. Автомобилът е засечен на 30 юни на територията на ОДМВР-Стара Загора около 21,00 часа. Мъжът е на 32 години от град Сливен. Управлявал е лек автомобил „Опел Астра“.

 

Нова Загора: 16 килограма нелегален тютюн и 1740 къса цигари без бандерол са иззети при операция на полицията в Нова Загора. Акцията е проведена на 1 юли в района на общинския пазар в град Нова Загора, с цел противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия. На сергия в пазара е установен криминално проявеният Х.Х. на 63 години, който държи тютюн и саморъчно свити цигари без бандерол. Полицейските служители са иззели 16,3 кг. ситно нарязан тютюн и 87 пликчета с по 20 цигари без бандерол. Х.Х. е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Районните служби ПБЗН в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са гасили 4 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие на ЦСМП при пренасяне на 66-годишна жена в безпомощно състояние. Екипът е извел жената от жилището й в кв.Българка“ и я пренесъл до линейката.

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е гасил запален лек автомобил в района на село Злати войвода в местността„Дюкера“. Инцидентът е станал на 1 юли, около 15,00 часа по време на движение. Автомобилът е „Фиат Пунто“, управляван от 50-годишен мъж от град Сливен. Няма пострадали. Причината за пожара е късо съединение.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев