Сливен, кратки вечерни новини, 01.07.2020 г., сряда

Сливен
01.07.2020 / 15:55

Служители от Пътна полиция запознаха малчуганите от детска градина „Елица” в Сливен с правилата за движение по пътищата – на открития урок днес присъстваха родители и деца от малките групи в детската градина.

Оперетата „Прилепът“ на крепост Туида се отлага за 7 юли от 20:00 часа, причината е заболяване на две от действащите лица.

Кметът на Сливен Стефан Радев е включен в състава на Комитета на регионите на Европейския съюз и за мандат 2020-2025 г.

Изложба живопис "На път" на Димитриос Пападакис се открива на 1 юли от 18:00 часа в Галерия "Йордан Кювлиев".

Сливенската лекарка Фериде Максудова, която вече изкара един месец при болните от коронавирус в Инфекциозното отделение на областната болница, от днес отново е там, но вече като доброволка - специализантката по пулмология сама е поискала отново да влезе в COVID отделението и е била командирована от изпълнителния директор на болницата д-р Васислав Петров.

Клиничната лаборатория към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен от няколко дни разполага с още един Имунологичен анализатор CL-1200i – имунологична тестова система, която използва тестове за инвитро диагностика – тироидна функция(тироидни хормони), полова функция (полови хормони), сърдечно-съдови маркери, диабет, анемия, туморни маркери, витамини.

За последните 24 часа в Сливенско има 5 заразени с коронавирус – 4 в Нова Загора и 1 в Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев