Урок по пътна безопасност в детската градина

Урок по пътна безопасност в детската градина
01.07.2020 / 15:04

Служители от Пътна полиция запознаха малчуганите от детска градина „Елица” в Сливен с правилата за движение по пътищата. На открития урок днес присъстваха родители и деца от малките групи в детската градина. Целта на урока е децата да добият основни познания по безопасно предвижване в града и безопасно управление на велосипед. 4-годишните децата демонстрираха завидни познания за правилното поведение на пешеходците. Запознаха се с част от техническото оборудване на пътния полицай, като имаха възможност да заемат неговото място в служебния автомобил и на мотоциклета.

Инициативата е в рамките на кампания „Безопасно лято”, провеждана от ОДМВР-Сливен и обхваща няколко възрастови групи. Предвиждат се специализирани операции, целящи повишаване вниманието на водачите към децата и велосипедистите в летните месеци.

При желание за провеждане на занятия по пътна безопасност ръководствата на детските гради и частните занимални могат да направят това с писмо, адресирано до директора на ОДМВР-Сливен или на ел.поща sliven@mvr.bg.

Още снимки от новината

Урок по пътна безопасност в детската градина
Урок по пътна безопасност в детската градина

 

ОДМВР-Сливен
 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев