Рали Твърдица – Елена открива борбата в Българския рали шампионат за 2020 година

Рали Твърдица – Елена
01.07.2020 / 09:51

Шестнадесетото издание на рали „Твърдица-Елена“ ще открие борбата за титлите в Българския рали шампионат за сезон 2020. Заради пандемията от Covid-19 и въведеното извънредно положение, отпаднаха двете най-силни български ралита – рали „България“ и юбилейното издание на Монбат Рали Сливен.

 

Така рали сезонът у нас ще стартира на 17 и 18 юли с рали „Твърдица-Елена“, което през тази година ще предложи седем скоростни етапа на участващите екипажи. Състезателната дистанция ще бъде около 115 километра, а преходите около 150.

 

Състезанието ще бъде открито с церемониален старт в 17:30 часа на 17 юли, а малко след това ще започне и супер-специалният скоростен етап, който се завръща на класическата си локация – пътния възел в източния край на града.

 

В съботния ден са предвидени по две преминавания на три трасета, които обещават интересна битка за призовите позиции в състезанието.

 

На старта в Твърдица се очакват и сръбски екипажи, тъй като състезанието е трети кръг от шампионата на комшиите.

 

Всички детайли около рали „Твърдица-Елена“ 2020 ще бъдат ясни в петък (19 юни), когато на новия сайт на надпреварата – www.rallytvarditsa.com ще бъдат публикувани всички документи и ще се открият записванията за участие.

https://rallytvarditsa.com/
 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев