Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.06.2020 г.

ОДМВР-Сливен
30.06.2020 / 10:04

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 26.06.2020 г. до 06,00 часа на 29.06.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 278 проверки за спазване на карантина на територията на областта. При направените проверки са установени 2 случая на нарушаване на карантината в РУ-Сливен и РУ-Нова Загора.

Извършени са 11 проверки за спазване на противоепидемичните мерки-съставени са 9 протокола за предупреждение и 27 акта за неносене на защитни маски.

 

Котел: 23-годишен неправоспособен водач, който системно управлява МПС, е установен от полицейски служители в село Градец. На 29 юни е извършена проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 23-годишния М.Р. от същото село. Водачът е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за управление на МПС. По случая е започнато бързо производство.

 

Сливен: 35-годишен мъж е задържан в РУ-Сливен за неизпълнение на полицейско разпореждане. На 29 юни, около 13,30 часа, на ул. „Г.С.Раковски“, 35-годишният С.Т. от село Баня, е паркирал лек автомобил в нарушение. След намесата на полицейски служители от РУ-Сливен и опит да бъде санкциониран, С.Т. с поведението си е попречил на органите на реда да изпълнят задълженията си по служба. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Нова Загора: Взломна кражба от частен имот в кв.“Шести“ разследват служители на РУ-Нова Загора. На 29 юни 22-годишен мъж е подал заявление за извършена кражба от дама му на ул.“Роза“ в град Нова Загора. Откраднати са битова техника и покъщнина. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 29 юни, в 19,55 часа, е получен сигнал за пожар в бунгало, намиращо се в село Градец. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма. Унищожени са домашно имущество, техника и хранителни продукти. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

ОДМВР-Сливен
 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев