Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.06.2020 г.

ОДМВР-Сливен
26.06.2020 / 11:08

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 25.06.2020 г. до 06,00 часа на 26.06.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 270 проверки за спазване на карантина на територията на областта. При направените проверки e установен 1 случай на нарушаване на карантината в РУ-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Извършени са 57 проверки за спазване на противоепидемичните мерки-съставени са 44 протокола за предупреждение и 10 акта за неносене на защитни маски.

 

Твърдица: 30-годишен мъж е задържан за грабеж от служители на РУ-Твърдица. На 25 юни, около 22,00 часа, в град Шивачево Н.Д.(30г.) , след като е използвал сила, е отнел от владението на 21-годишно момиче сребърен накит и мобилен телефон. Потърпевшата е подала сигнал в РУ-Твърдица. След проведените незабавни издирвателни действия Н.Д. е установен и задържан. Откраднатите вещи са върнати на собственичката. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Палеж е разкрит от служители на участък „Ябланово“ при РУ-„Котел“. На 25 юни, в 22,30 часа, в участъка е получен сигнал за пожар в селскостопанска постройка в село Орлово. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Котел. Унищожени са 300 бали с фураж, бяла и челна техника. В хода на работата по случая полицейските служители установяват, че пожарът е причинен от 66-годишния С.Н. от град Търговище. С.Н. притежава имот в село Орлово и е имал конфликт със собственика на стопанската постройка. Той е отведен в РУ-Котел и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба от индустриален обект в южната зона на град Сливен. За времето от 19 април до 24 юни от бившата тухлена фабрика е извършена кражба на машини, ел.инструменти и друг вид промишлено оборудване. Извършен е оглед, предприети са процесуално-следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев