Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 19.06.2020 г.

ОДМВР-Сливен
19.06.2020 / 10:13

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 18.06.2020 г. до 06,00 часа на 19.06.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 612 проверки за спазване на карантина на територията на областта-435 в РУ-Сливен, 152 в РУ-Нова Загора, 18 в РУ-Котел и 7 в РУ-Твърдица. При направените проверки няма установени случаи на нарушаване на карантината.

 

 

215 лица и 150 превозни средства са проверени по време на специализирана полицейски операции по противодействие на конвенционалната престъпност на районни управления Нова Загора и Твърдица. Акцията е проведена на 18 юни с цел недопускане на престъпни посегателства върху посевите и селскостопанската продукция, контрол на криминалния контингент и установяване нарушения на Закона за движение по пътищата. На територията на община Нова Загора операцията е проведена в селата Баня, Стоил войвода и Събрано. Проверени са 147 лица, 109 автомобила, търговски и други обекти. Констатирани са 15 нарушения на ЗДвП и ЗБЛД.

На територията на РУ-Твърдица операцията е проведена в малките населени места, където няма постоянно полицейско присъствие. Проверени са 68 лица и 41 автомобила и превозни средства с животинска тяга. Извършени са обходи на черешови градини и пунктове за изкупуване на продукцията. По време на операцията са разкрити 3 престъпления- 2 за унищожаване и повреждане на чужда собственост / нанесени материални щети по кафе автомат и лек автомобил/ и системно управление на МПС без шофьорска книжка. Установени са нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и ЗОСИ /за влизане на животни в земеделски посеви/.

Операциите по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили служители на група „Охрана на обществения ред“ в град Сливен. Днес, в 01,00 часа, на ул.“Вл.Очков“ е извършена полицейска проверка на 29-годишния Г.С. от град Сливен. В него е намерено и иззето

наркотично вещество - пико. Г.С. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. Днес, в 03,30 часа, в кв.“Сини камъни“ е извършена проверка на 29-годишния П.П. от град Сливен, водач на лек автомобил „Сеат“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. П.П. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 18 юни, около 22,10 часа, в хода на специализирана операция по пътна безопасност е извършена проверка на 31-годишния А.З от село Сотиря, водач на лек автомобил „Опел Омега“. Той е спрян от полицейски патрулен екип в село Гавраилово. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат – 1,65 промила. А.З е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Котел: Водач с концентрация на алкохол 2,58 промила е установен при започналата вчера операция по пътна безопасност. В 22,15 часа, на 18 юни, в село Мокрен е извършена проверка на 57-годишния Г.М. от същото село, водач на лек автомобил „Фиат Пунто“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат- 2,58 промила. По случая в РУ-Котел е започнато бързо производство.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев