Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.06.2020 г.

ОДМВР-Сливен
01.06.2020 / 10:45

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 29.05.2020 г. до 06,00 часа на 01.06.2020 г.

 

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 29 май до 1 юни са извършени 752 проверки за спазване на карантина на територията на областта-464 в РУ-Сливен, 178 в РУ-Нова Загора, 93 в РУ-Котел и 17 в РУ-Твърдица.Установени са 2 случая на нарушаване на карантина в РУ-Сливен. Образувани са досъдебни производства.

 

Сливен: В рамките на няколко часа криминалисти на РУ-Сливен са задържали 36-годишен мъж за побой и причиняване на телесна повреда. Полицейските служители започват работа по случая след получен сигнал в 05,00 часа на 31 май. 29-годишен мъж е бил нападнат на ул.“Великокняжевска“ в района на стария затвор в град Сливен. Нанесен му е побой като са му причинени наранявания и фрактура на глезена. В резултат на предприетите незабавни издирвателни действия извършителят е задържан. Той е П.П. на 36 години от град Сливен, криминално проявен за кражби. Отведен е в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водач на МПС с алкохол над 1,2 промила и друг неправоспособен са установени от полицейски служители на територията на РУ- Сливен. В 10,50 часа на 30 май в района на село Крушаре е извършена проверка на 49-годишния М.Ш. от град Велико Тръново, водач на лек автомобил „Мерцедес Вито“. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба- 1,65 промила. М.Ш. е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

На 30 май, в село Желю войвода е извършена проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 21-годишния В.А. от същото село. Полицейските служители установяват, че В.А. е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за управление на МПС. По случая е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия в дните 30 май-01 юни.

 

В 16,27 часа на 31 май е получен сигнал за пожар в сграда в село Бяла. На място е изпратен един екип на РСПБЗН-Сливен, който е ликвидирал произшествието. 43-годишният собственик на сутерена в жилищната сграда по невнимание излива на пода бензин, докато пълни резервоар на водна помпа. След което е бутнал зареждащия се акумулатор на земята, който възпроизвежда искра и запалва парите от бензина.

От произшествието 43-годишният мъж е получил повърхностни изгаряния по едната ръка. Нараняванията са обработени на място.

 

На 30 май, около 20,00 часа, екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на сигнал за пострадала птица-лебед, във водоем в района на село Мечкарево. Сигналът е подаден от жител на селото, който е забелязал, че птицата се е заплела в рибарска корда. Птицата е освободена невредима. Сигнал е подаден и във Федерация на природозащитни сдружения „Зелени балкани“.

 

Екипи на РСПБЗН-Сливен и Нова Загора са оказали техническа помощ при две пътни произшествия без пострадали- лек автомобил „Хонда“ в района на 336 км. от автомагистрала „Тракия“,около 13,00 часа на 29 май, и товарен автомобил „Мерцедес“ на бул.“Банско шосе“ в 19,09 часа на 29 май.

Регионален говорител на ОДМВР:
Първолета Мандинска
 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев