Сливен, кратки вечерни новини, 22.05.2020 г., петък

Сливен
22.05.2020 / 15:51

Детските градини и яслите в Сливен ще заработят от 29 май, стана ясно по време на среща на кмета Стефан Радев с директорите на детските заведения.

В навечерието на 24-ти май в централното фоайе на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в Сливен бе открита документална изложба, включваща над 120 ценни издания от нейните фондове, чрез които се проследяват най-важните моменти в развитието на българската книжовност.

Кампания "Образованието за здравеопазването в Сливен" организираха учители от областта – инициативата е започнала на 14 май, като до 21 май по дарителската сметка са постъпили 15 дарения.

Различни видове инфузионни разтвори бяха дарени чрез Областния кризисен щаб от „Биофарм инженеринг“АД на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

Въпреки,че е ремонтиран басейнът в ОУ „Елисавета Багряна“ Сливен няма да отвори – предстои да бъде избран оператор, който да менажира обекта и да го отвори.

Четирима педагози от Сливенска област са сред тазгодишните носители на почетното отличие „Неофит Рилски“ – ежегодните награди на МОН се присъждат за цялостна професионална дейност и принос в развитието на образователната система в България, но тази година награждаването ще се проведе по-късно.

За второ поредно денонощие в Сливен няма заразени с коронавирусна инфекция.

Тържественото шествие по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, тази година няма да се състои, но в 12:00 часа на 24 май от Градския часовник в Сливен ще звучи „Върви, народе възродени“.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев