Пресконференция на председателя Сасоли относно COVID-19 и плана за възстановяване

Европейският парламент
14.05.2020 / 16:41

Председателят на ЕП Давид Сасоли ще проведе пресконференция в петък, 15 май, от 14:30 ч. българско време, веднага след края на пленарната сесия тази седмица.

 

Кога: петък, 15 май от 14:30 часа българско време

 

Къде: зала за пресконференции Анна Политковская и чрез Skype

 

Тази седмица Парламентът обсъжда и гласува, наред с други законодателни досиета, дългосрочните планове за преразглеждане на бюджета на ЕС и възстановяване след кризата, планa за действие в извънредни ситуации за гарантиране на непрекъснато финансиране от ЕС, извънредните мерки предприети в Унгария във връзка с COVID-19 и тяхното въздействие върху върховенството на закона, използването на приложения за смартфони за управление на разпространението на пандемията и разработването на ваксини и лечение срещу COVID-19.

 

Как може да бъде проследена пресконференцията онлайн

 

Парламентът ще използва интерактивна виртуална система за медиите (с превод), базирана на Skype TX, която е свързана с традиционните EbS платформа и уеб-стрийминг услугите на Парламента.

 

Можете да следите пресконференцията чрез EbS + или чрез Мултимедийния център на Парламента.

 

Ако искате да зададете въпрос:

 

Ще Ви е необходим SKYPE профил

Свържете се с VOXBOXEP и напишете името си и медийната си организация в полето за чат

Моля, използвайте слушалки и микрофон за по-добро качество на звука.

 

Системата ще се управлява от медийните служби на Парламента и Вие ще бъдете поставени на изчакване (виртуална чакалня), преди да бъдете поканени да зададете въпроса си.

 

Ако имате проблеми със свързването онлайн, можете да се свържете с телефон: +32 22834220.

 

След като зададете въпрос / изслушате отговора (и всички последващи действия), трябва да излезете от Skype, за да може следващият журналист да бъде свързан със залата за пресконференции.

 

Необходимо е да се свържете през Skype само ако искате да зададете въпрос.

ЗАБЕЛЕЖКА: условията на работа в Парламента за журналисти по време на коронавируса

 

От 13 май носенето на маска, която да покрива устата и носа по всяко време докато сте в сградите на Парламента, е задължително. Това ще продължи да гарантира оперативния капацитет на Парламента, като в същото време избягва рисковете за здравето на членовете, персонала и други лица, работещи и посещаващи Европейския парламент.

 

Журналистите, които желаят да посетят сградите на Парламента, трябва да носят собствена маска, за да могат да влязат в помещенията на Парламента и да я носят през цялото време. Няма изискване за вида на маската, стига да покрива носа и устата едновременно.

 

Носенето на маска за журналисти е задължително и необходимо по всяко време. Въпреки това журналистите могат по изключение и за ограничената продължителност на даден запис (изявление, интервюта, студийни записи) да премахнат маската си, ако се спазват мерките за социално и физическо дистанциране. Това изключение се отнася и при вземане на думата по време на пресконференции. Моля, обърнете внимание, че маските трябва да се поставят отново веднага след записа. Изключенията не се прилагат за двустранни разговори или интервюта, които не се записват.

 

За да се ползват от горепосоченото изключение, журналистите са длъжни да спазват превантивно разстояние от 2 метра.

 

Моля, въздържайте се да идвате в помещенията на ЕП, ако имате симптоми на респираторна инфекция или ако сте били в контакт със заразено лице през последните 14 дни.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев