Сливен, кратки вечерни новини, 13.05.2020 г., сряда

Сливен
13.05.2020 / 15:49

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски издаде заповед във връзка с разпоредената от изп. директор на БАБХ регистрация на личните стопанства за отглеждане на свине и приетия от правителството План за контрол и предотвратяване разпространението на африканска чума по свинете.

Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция започват съвместни проверки за спазването на мерките в обектите, развиващи търговска дейност на открито в Сливен.

4 нови случая на коронавирус са регистрирани за последните 24 часа в Сливен – един от тях е медицинско лице.

Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен отваря врати за посетители на 14 май.

От 14 май с отпадане на извънредното положение се възстановява обслужването в РБ”Сава Доброплодни”-Сливен при спазване на всички задължителни противоепидемични мерки, носене на лични предпазни средства и стриктно спазване на изискванията за социална дистанция чрез нова организация на обслужването, препоръчани от Министерство на културата и съгласувани с РЗИ.

ТЕЛК-Сливен продължава да работи по документи заради обявените извънредни мерки от Министъра на Здравеопазването.

Регионалното управление по образование в Сливен подготвя и реализира част от дейностите за превръщането на май в „Месец на образованието“ – събитието няма да се проведе на площад или в зала, а в електронна среда.

Ръководството на Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" - Сливен Ви информира, че от 14.05. (четвъртък) музейните ни обекти ще отворят врати за посетители при спазване на изискванията за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев