Ръководството на ПП АБВ обсъди с председателя на АИКБ нуждата от по-адекватен подход към проблема на бизнеса в България

АИКБ
08.05.2020 / 13:02

Румен Петков и Любомира Ганчева проведоха работна среща с председателя на АИКБ Васил Велев. В продължилата близо час дискусия бе представено виждането на политическата партия за ролята на държавата по време на пандемията и началото на разговора за стратегията, пътната карта и конкретните мерки „след утрешния ден“, които ще помогнат за излизане от социално-икономическата криза. Г-н Велев прие идеята на ПП АБВ да се създаде експертен съвет, който да формулира националните цели, стратегията и конкретните мерки за тяхното постигане, които да бъдат адекватни, бързи и работещи.

 

Той запозна участниците в срещата с позицията на АИКБ за провала на мярката за защита на работните места и заетостта, придобила широка популярност с „невярното 60:40“ и подчерта нуждата от по-адекватен подход към проблемите на икономиката. Представени бяха емпирични данни как цитираната мярка вместо да способства за запазване на работните места чрез разумно компенсиране, направи запазването на заетостта невъзможно или неизгодно.

 

Участниците в работната среща се обединиха около становището, че два месеца след обявяване на извънредното положение в страна политиката на правителството в посока подпомагане на бизнеса са все в бъдеще време и на практика няма конкретни стартирали и работещи мерки, извън отлагането на срокове.

 

Двете страни изказаха готовност да спомогнат за промяна на този подход и за създаване на експертен съвет, който да предложи работещи решения.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев