Сливен, кратки вечерни новини, 07.05.2020 г., четвъртък

Сливен
07.05.2020 / 15:47

Община Сливен започва набирането на персонал за изпълнение на дейности по процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”, като търси да назначи лица за длъжност „разносвач“ и „координатор“ за подпомагане на нуждаещи се лица.

На 7 май се навършват 54 години от откриването на паметника на Добри Чинтулов в Сливен.

В дните от 5 до 7 май са извършени 1093 проверки за спазване на карантина на територията на областта – установени са 16 случая на нарушаване на карантина на територията на РУ-Сливен.

Ремонтиран е мостът, който се намира до Информационния център към Природен парк „Сините камъни“ – металното съоръжение е с дължина над 5 метра, извършена е подмяна на решетъчната скара, която беше компрометирана и създаваше опасност за живота и здравето на гражданите.

Два са новите случаи на излекувани от коронвирус в Сливен – с тях общият брой на територията на общината става 34, отчетоха на днешното редовно заседание на Общинския кризисен щаб.

Крепост Туида край Сливен отваря врати за посетители при ограничение в услугите.

Сливен е на трето място в страната по брой обновени жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев