Сливен, кратки вечерни новини, 04.05.2020 г., понеделник

Сливен
04.05.2020 / 15:50

Инфекциозното отделение към областната болница „Д-р Иван Селимински“ в Сливен ще приема нови пациенти след пълна дезинфекция и изследване на персонала.

Традиционните народни борби в сливенското село Желю войвода на 6 май няма да се проведат тази година заради епидемията от Ковид-19 – при промяна в ситуацията и подходящи условия проявата може да се проведе на по-късен етап, за което обществеността ще бъде уведомена.

Двама сливенски лекари заявиха желание доброволно да работят в Инфекциозно отделение на областната болница – единият от тях е лекар в Отделението по пулмология и фтизиатрия, а другият – от Отделението по ендокринология.

В дните 30 април-3 май са извършени 1448 проверки за спазване на карантина на територията на областта – установени са 24 случая на нарушаване на карантина - 23 на територията на РУ-Сливен и един за РУ-Нова Загора.

Полицейски служители от Сливен са посетили 42 сигнала от граждани за неспазване на противоепидемичните мерки, при които на 30 април са съставени 24 акта по чл. 209а от ЗЗ, на 1 май са съставени 19 акта по ЗАНН.

Mинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която допуска посещенията на търговски площи на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници, при спазване на противоепидемични мерки.

Сливенската художествена галерия „Димитър Добрович“ представя на ценителите на изящните изкуства втора виртуална изложба, съставена от творби, създадени в периода от 60-те години насам.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев