Сливен, кратки вечерни новини, 01.05.2020 г., петък

Сливен
01.05.2020 / 15:51

На 1 май контролът на КПП в Сливен остава завишен, пускат се автомобили само при доказана необходимост.

3 нови случая на коронавирус са доказани за последните 24 часа в Сливен – единият от тях е лекар.

250 души в Сливен ще получават топъл обяд от началото на май до 19 юни по проект на Община Сливен по целева програма „Топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020”.

На денонощния телефон на Община Сливен през последните 24 часа са получени девет сигнала за струпване на повече хора на едно място и един за неносене на маска.

24 са активните случаи с Ковид-19 в община Сливен, сочи справката на Националната информационна система на Министерството на здравеопазването към 1 май.

Възстановява се работата на вендинг-автоматите за кафе, топли и студени напитки и други стоки, разположени на открито на територията на община Сливен – това става със заповед на кмета Стефан Радев, в която се препоръчва на на собствениците на автомати да извършват периодична дезинфекция на машините и на клиентите да спазват санитарно-хигиенните изискания при ползването им.

Националният фестивал на детската книга в Сливен ще се състои най-късно през септември, но все още не са известни датите, на които ще се проведе събитието.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев