Новата Е3 платформа на Oracle Cloud разчита на AMD EPYC™ 2-ро поколение процесори

EPYC ChipShot Cypher SP3
30.04.2020 / 08:45

— Инфраструктурната изчислителна платформа Е3 на Oracle Cloud разчита на AMD EPYC™ процесорите, за да предложи по-голям брой ядра и повече памет на своите клиенти —

 

Санта Клара, Калифорния, 29 април 2020 г. — Днес, AMD (NASDAQ: AMD) обяви, че 2-ро поколение AMD EPYC™ процесори се използват в инфраструктурната изчислителна платформа Е3 на Oracle Cloud, като осигуряват на потребителите на тази услуга нови нива на производителност.

Сървърите на Oracle Cloud - “E3 standard” и „bare metal“ модели - сега са снабдени с AMD EPYC™ 7742 процесори и са налични от днес. Те се възползват от основните предимства на AMD EPYC чиповете - висока пропускателна способност при работа с паметта и най-висок брой ядра за x86 процесор в решения за информационни центрове. По този начин Oracle Cloud E3 платформата е подходяща както за общи цели, така и за интензивни изчислителни натоварвания като анализ на големи обеми данни и бизнес приложенията на Oracle.

 

База на облачните високопроизводителни изчислителни среди на Oracle

Снабдена с процесора AMD EPYC 7742, Е3 платформата на Oracle Cloud позволява на потребителите да работят с „тежки“ приложения като симулации на риска, молекулярно моделиране и контекстуално търсене.

С помощта на процесора AMD EPYC 7742, Е3 платформата на Oracle Cloud може да осигури повече изчислителни възможности на растящата база клиенти, като:

• Способността да се пускат виртуални машини (VM) с по-голям брой ядра, като сега те могат да са до 64, и „bare metal“ модели с до 128 ядра.

• По-високо съотношение памет/ядро за задачи използващи много памет. Заедно с високата пропускателна способност, клиентите на Е3 платформата получават 16 GB памет на ядро, или двойно по-високо съотношение отколкото при досегашните Е2 платформи с AMD EPYC™ процесори.

Oracle Cloud E3 системите сега са налични в източната част на САЩ (Ашбърн), западната част (Финикс), централна Германия (Франкфурт) и в източната част на Япония (Токио). В рамките на следващите три месеца Oracle планира да направи Е3 платформата широко достъпна във всички региони, където оперира.

 

Поддържащи ресурси

• Научете още за Oracle E3 платформата в блога на Oracle тук https://blogs.oracle.com/cloud-infrastructure/announcing-the-launch-of-e3-standard-instance-on-amd-rome-architecture

• Научете още за AMD 2nd Gen EPYCTM процесор https://www.amd.com/en/processors/epyc-7002-series

• Станете фен на AMD във Facebook http://www.facebook.com/AMD

• Следвайте AMD в Twitter https://twitter.com/AMD

 

За AMD

В продължение на 50 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.

 

Още снимки от новината

Epyc Rome Half Delidded Top Open
IHWI9sEw

 

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев