Сливен, кратки вечерни новини, 27.04.2020 г., понеделник

Сливен
27.04.2020 / 15:49

Собственикът на хотел „Национал палас“ – Радостин Бозуков, предлага стаи за настаняване на медици от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, които са на първа линия в борбата с Ковид-19 – предложението е насочено към поставени под карантина медицински лица, които нямат условия да се изолират от близките си, както и за работещи в рискова среда, които след работа е добре да не се прибират при семействата си, за да ги предпазят.

РЗИ-Сливен взе по-строги противоепидемичните мерки в сливенския квартал „Надежда” – 60 къщи и 160 домакинства са поставени под карантина, а полицейски екипи обхождат квартала и следят за спазването й.

Заради извънредното положение и коронавируса се отлага процедурата за номиниране и определяне на тазгодишния носител на награда „Аргира Жечкова“.

Нов случай на коронавирус е доказан за последните 24 часа в Сливен – така общата бройка на заразените с Covid-19 става 40.

В изпълнение на Националната стратегия за борба с трафика на хора 2017-2021 г. и адаптиране на Програмите за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2020 г. спрямо извънредното положение в страната, на 28 април 2020 г., секретарите на Местните комисии за борба с трафика на хора (МКБТХ) в гр. Сливен и в гр. Благоевград ще проведат в партньорство регионален уебинар на тема „Противодействие и превенция на онлайн сексуална злоупотреба с деца и психологическа подкрепа в условия на извънредно положение”.

Сигнал за работещ ресторант в квартал „Българка“въпреки забраната е подаден на дежурния телефон на Община Сливен.

Топлофикация Сливен започва да спира поетапно парното отопление в града под Сините камъни.

 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев