Седмицата в ЕП: 27 април – 3 май 2020 г.

Европейският парламент
27.04.2020 / 10:42

Заседания на парламентарни комисии, Брюксел

 

Икономическо въздействие и реакция на пандемията от COVID-19. Комисията на ЕП по икономически и парични въпроси ще обсъди с изпълнителния заместник-председател на Евроейската комисият Валдис Домбровскис с ресор икономика в интерес на хората и еврокомисаря по икономиката Паоло Джентилони икономическото въздействие и отговора на пандемията от COVID-19 (понеделник).

 

Въздействие на кризата с COVID-19 върху транспорта. Комисията на ЕП по транспорт и туризъм ще обсъди с еврокомисаря по транспорта Адина Вълян мерките, които предвижда Европейската комисия в транспортния сектор във връзка с кризата с COVID-19 (вторник).

 

Либия / миграция. Ситуацията в Либия и по Централния средиземноморски път ще бъде обсъдена от комисията на ЕП по граждански свободи с комисаря на Съвета на Европа по правата на човека Дуня Миятович, както и с представители на Европейската комисия, Фронтекс, Върховния комисариат на ООН за бежанците, организациите Лекари без граници, Морско око (Sea Eye) (понеделник).

 

За да ограничи разпространението на вируса COVID-19, Европейският парламент намалява необходимостта от физическо присъствие на заседанията в своите сгради, без това да компрометира ролята му при упражняването на демократичен контрол, нито способността му да одобрява необходимите законодателни мерки за борба с вируса и да подкрепя обществеността, потребителите, предприятията и службите за спешно реагиране.

 

Необходимата социална и физическа дистанция ще се спазва в помещенията на ЕП по всяко време. Всички парламентарни дейности, като заседания на комисии и пленарни заседания, които все още се провеждат, ще бъдат предавани по интернет и могат да бъдат проследени от медиите, без да се изисква тяхното физическо присъствие. Евродепутатите, членовете на Европейската комисия и представителите на Съвета на ЕС ще могат да участват дистанционно.

https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев