Хората се борят за икономическото си оцеляване – необходим е общ отговор на ЕС

Европейският парламент
24.04.2020 / 09:01

Изявление на председателя на Европейския парламент Давид Сасоли след изказването му пред Европейския съвет

 

„Действията на всички европейски правителства и институции се следят отблизо от гражданите. Не можем да забавим мерките, които са необходими, имаме споделена отговорност за бърз отговор.

 

Необходимо е да се използват всички налични инструменти, особено за плана за възстановяване. Трябва да помогнем за възстановяването на нашите икономики, да защитим активите си и в същото време да възстановим работните места и възможностите за растеж. Трябва да направим това заедно. Никой не може да го постигне сам. Нуждаем се от нов план „Маршал“, но този път финансиран от Европа. Това, разбира се, носи предизвикателства, защото трябва да го направим заедно и в духа на силна солидарност.

 

В речта си днес обясних на държавните и правителствените ръководители необходимостта да се излезе от тази криза с истински отговор от европейската общност. Трябва да излезем от нея с една по-силна и по-общностна Европа. Тази, в която усилията са споделени. Това е особено важно за онези страни, които не могат да сe справят с тежестта на усилията за възстановяване с допълнителни дефицити.

 

Ние силно подкрепяме облигациите за възстановяване като инструмент за финансиране на тези усилия за излизане от кризата. Вече сме направили амбициозни предложения, но мисля, че днес лидерите ще трябва да бъдат още по-амбициозни. "

https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев