COVID-19: Дебат с комисарите М. Габриел и Т. Бретон в петък от 11.00 ч. (българско време)

Европейският парламент
23.04.2020 / 15:49

Парламентарната комисия по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) ще обсъди последващите действия по резолюцията на ЕП относно отговора на ЕС на COVID-19 с комисарите Мария Габриел и Тиери Бретон.

 

На 17 април Парламентът прие резолюция относно кризата от COVID-19, призоваваща за координиран подход в ЕС след вдигането на ограничителните мерки, включващ

 

широкомащабно тестване. Евродепутатите искат също да видят допълнително финансиране от ЕС за ускоряване на научните изследвания за намирането на ваксина.

 

Комисията ITRE ще обсъди в петък с комисаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел и комисаря за вътрешния пазар Тиери Бретон, по-нататъшните стъпки по отношение предложенията на Парламента.

 

Евродепутатите ще обсъдят също предложението на Комисията за създаване на платформа за данни на ЕС, където изследователите ще могат да съхраняват, споделят и анализират откритията свързани с коронавируса.

 

Може да проследите заседанието на живо чрез този линк.

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming?d=20200424&lv=ALL

Тук ще намерите дневния ред.

http://www.europarl.europa.eu/cmsdata/206724/PE650504v01-00en_2404.pdf

 

Повечето членове на ЕП ще присъстват на заседанието на комисията дистанционно, като ще могат да гледат и слушат дебата, да поискат думата и да вземат участие в заседанието.

 

Следваща среща на комисията ITRE: вторник, 28 април 2020 г.

https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев