Пресконференция на председателя Д. Сасоли след участието му в срещата на върха на ЕС

Европейският парламент
23.04.2020 / 14:17

Председателят на ЕП ще участва в пресконференция в четвъртък 23 април от 16.30 ч. (българско време), веднага след обмена на мнения с лидерите на ЕС относно новите мерки за справяне с кризата

 

В своята резолюция от 17 април относно действията на ЕС за борба с пандемията от COVID-19, Парламентът призова съвместните действия на ЕС да продължат след вдигането на ограничителните мерки, както и за „облигации за възстановяване“, гарантирани от бюджета на ЕС, и фонд на ЕС за солидарност във връзка с коронавируса в размер на поне 50 млрд. евро.

 

Брифингът ще се състои в залата за пресконференции Анна Политковская и в Skype.

 

Парламентът ще използва интерактивна виртуална система за медиите (с превод), базирана на техниката на Skype TX, която е свързана с традиционните EbS платформа и уеб-стрийминг услуги на ЕП.

 

Ако искате да зададете въпрос:

 

Ще ви бъде необходим профил в SKYPE

Свържете се с VOXBOXEP и напишете вашето име и медийна организация в полето за чат

Моля, използвайте слушалки и микрофон за по-добро качество на звука.

 

Системата ще се управлява от медийните служби на Парламента и ще бъдете поставени във виртуална чакалня, преди да бъдете поканени да зададете вашия въпрос.

 

Ако имате проблеми с връзката, можете да се свържете с +32 22834220.

 

След като зададете въпрос /изслушате отговора (и всички последващи въпроси), трябва да излезете от Skype, за да може следващият журналист да бъде свързан към залата за пресконференции.

 

Трябва да се свържете чрез Skype само ако искате да зададете въпрос.

Можете да следите пресконференцията на живо през Мултимедийния център на ЕП или чрез EbS +.

https://multimedia.europarl.europa.eu/bg/david-sassoli-president-of-european-parliament-on-european-council-euco_20200423-1530-SPECIAL-PRESSER_vd

https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/live/2

НАПОМНЯНЕ: условията на работа в Парламента за журналисти с оглед на коронавируса

 

В стремежа си да намали разпространението на COVID-19, Парламентът намалява необходимостта от физически срещи в своите помещения, без да компрометира ролята си на демократичен контрол, нито способността си да одобрява необходимите законодателни мерки за борба с вируса и да подкрепя обществеността , потребителите, предприятията и службите за спешна помощ.

 

Тези парламентарни дейности, които все още се провеждат, ще бъдат предавани на живо в интернет и могат да бъдат следени от медиите, без да се изисква тяхното физическо присъствие в помещенията на ЕП.

 

Поради това ви съветваме да не идвате лично, освен ако не е абсолютно необходимо. Ако го направите, от вас се изисква да спазвате стандартните препоръчителни указания за социално дистанциране и хигиена. Моля, въздържайте се да идвате в сградите на ЕП, ако имате симптоми на респираторна инфекция или ако сте били в контакт със заразено лице през последните 14 дни.

 

За последни указания проверете:

 

https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete.html

https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев