Пресконференция на председателя Д. Сасоли след участието му в срещата на върха на ЕС

Европейският парламент
22.04.2020 / 14:53

Председателят на ЕП ще участва в пресконференция в четвъртък 23 април от 16.30 ч. (българско време), веднага след обмена на мнения с лидерите на ЕС относно новите мерки за справяне с кризата

В своята резолюция от 17 април относно действията на ЕС за борба с пандемията от COVID-19, Парламентът призова съвместните действия на ЕС да продължат след вдигането на ограничителните мерки, както и за „облигации за възстановяване“, гарантирани от бюджета на ЕС, и фонд на ЕС за солидарност във връзка с коронавируса в размер на поне 50 млрд. евро.

 

Брифингът ще се състои в залата за пресконференции Анна Политковская и в Skype.

 

Парламентът ще използва интерактивна виртуална система за медиите (с превод), базирана на техниката на Skype TX, която е свързана с традиционните EbS платформа и уеб-стрийминг услуги на ЕП.

 

Ако искате да зададете въпрос:

 

• Ще ви бъде необходим профил в SKYPE

• Свържете се с VOXBOXEP и напишете вашето име и медийна организация в полето за чат

 

Моля, използвайте слушалки и микрофон за по-добро качество на звука.

 

Системата ще се управлява от медийните служби на Парламента и ще бъдете поставени във виртуална чакалня, преди да бъдете поканени да зададете вашия въпрос.

 

Ако имате проблеми с връзката, можете да се свържете с +32 22834220.

 

След като зададете въпрос /изслушате отговора (и всички последващи въпроси), трябва да излезете от Skype, за да може следващият журналист да бъде свързан към залата за пресконференции.

 

• Трябва да се свържете чрез Skype само ако искате да зададете въпрос.

• Можете да следите пресконференцията на живо през Мултимедийния център на ЕП или чрез EbS +.

 

 

НАПОМНЯНЕ: условията на работа в Парламента за журналисти с оглед на коронавируса

В стремежа си да намали разпространението на COVID-19, Парламентът намалява необходимостта от физически срещи в своите помещения, без да компрометира ролята си на демократичен контрол, нито способността си да одобрява необходимите законодателни мерки за борба с вируса и да подкрепя обществеността , потребителите, предприятията и службите за спешна помощ.

 

Тези парламентарни дейности, които все още се провеждат, ще бъдат предавани на живо в интернет и могат да бъдат следени от медиите, без да се изисква тяхното физическо присъствие в помещенията на ЕП.

 

Поради това ви съветваме да не идвате лично, освен ако не е абсолютно необходимо. Ако го направите, от вас се изисква да спазвате стандартните препоръчителни указания за социално дистанциране и хигиена. Моля, въздържайте се да идвате в сградите на ЕП, ако имате симптоми на респираторна инфекция или ако сте били в контакт със заразено лице през последните 14 дни.

 

За последни указания проверете:

 

https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases

 

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete.html

 

 

 

 

https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев