Предоставянето на храна на бездомни хора и ключови работници е "добър пример за духа на Парламента в подкрепа на обществото"

Европейският парламент
15.04.2020 / 14:51

Кадри от посещението на председателя на ЕП Давид Сасоли в сградите на Парламента, където се приготвя и осигурява храна за нуждаещите се

 

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли днес посети кухненските помещения на Парламента, които бяха специално отворени, за да приготвят и разпределят повече от 1000 пакета с храна на ден за бездомни и нуждаещи се хора и за здравни работници, които са на първа линия в извънредната ситуация причинена от COVID-19. Председателят определи инициативата като „добър пример за духа на Парламента в подкрепа на обществото“. Вчера вече бяха разпределени 500 пакета с храна в региона на Брюксел. Разпределението става благодарение на сътрудничеството с асоциациите: Restò du Coeur Saint Gilles, Douche FLUX, Croix Rouge, CPAS Ixelles.

 

Парламентът също така ще предостави на разположение част от своя автомобилен парк за разпределение на пакетите с храна, както и за превоз на лекари, медицински сестри и социални работници между техните домове и болници в региона.

 

Кадрите с председателя на ЕП са достъпни тук и тук .

https://multimedia.europarl.europa.eu/bg/david-sassoli-ep-president-visits-kitchen-of-ep-where-1000-meals-are-prepared-every-day-to-support-h_20200415_EP-102070Z_WT5_018_p

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/sassoli-visits-ep-kitchen-meals-prepared_I189380-V_v

https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2020 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев