Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 14.04.2020 г.

ОД на МВР Сливен
14.04.2020 / 10:20

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 13.04.2020 г. до 06,00 часа на 14.04.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 531 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 случая на нарушаване на карантина в град Сливен.

Полицейски служители са посетили 18 сигнала за струпване на хора и са извършили проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени общо 60 акта, от тях 43 по чл.209а по ЗЗ и 17 по ЗАНН.

Около 12,20 часа на 13 април служители от участък „Надежда“ са реагирали на сигнал за инцидент със сметоизвозваща машина на територията на квартала. Възникналото произшествие с автомобила е събрало на място много от жителите в района. Голяма част от тях са били без предпазни средства и са нарушили противоепидемичните мерки. На нарушителите са съставени актове по Закона за Здравето и Закона за административните нарушения и наказания.

 

Сливен: Кражба на охранителни камери е разкрита за броени часове от криминалисти на РУ-Сливен. На 13 април в хода на специализирана операция за неутрализиране, пресичане, разкриване и документиране на престъпления по криминална линия е задържан криминално проявеният М.Г. на 38 години от град Сливен. В края на миналата седмица М.Г. е извършил взломна кражба на две охранителни видео камери и три броя осветителни тела, монтирани на фасада на сграда на бул.“Цар Симеон“. М.Г. е направил самопризнания, като е предал част от инкриминираните вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

 

43-годишен мъж е задържан за взломна кражба от частен имот в град Сливен. За времето от 24 февруари до 3 април криминално проявеният Ж.В.(43г.) от град Сливен е проникнал в жилището на 42-годишна жена и е извършил кражба на телевизор, битова техника и покъщнина. Ж.В. е направил самопризнания. Работата по досъдебното производство продължава.

 

На 13 април, в 12:20 часа, в РУ – Сливен, е получен сигнал по тел. 112, във връзка със сметосъбираща машина, изсипваща битови отпадъци на нерегламентирано сметище в град Сливен, източно от кв. "Надежда". На място са изпратени служители на участъка в квартала, които установяват, че специализираният автомобил е получил техническа повреда и се е наложило принудително изсипване на отпадъците с цел отстраняване на повредата. Извършен е оглед на местопроизшествие. Образувано е досъдебно производство.

 

Нова Загора: Двама са задържани а място в момент на извършване на кражба в град Нова Загора. На 13 април, в 17,05 часа, в РУ-Нова Загора е получено съобщение от частна охранителна фирма за задействан СОТ в апартамент, намиращ се в кв.“Тракия“. Към мястото своевременно са изпратени полицейски екипи. В жилището са хванати двама мъже на 27 и 24 години от град Нова Загора. Направили са опит да откраднат телевизор и два мобилни телефона. Те са отведени в районното управление и са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 13 април, в 07,16 часа, в РС ПБЗН – Сливен е получен сигнал за пожар в производствен цех на предприятие в индустриалната зона на град Сливен. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма.

Спасени са сградата и 3 машини. Унищожени са въздуховоди, част от машина, материали и 5 кв.м. опушени стени. Причината за пожара е късо съединение в мотора на едната от машините.

ОД на МВР Сливен
 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев