Сливен, кратки вечерни новини, 03.04.2020 г., петък

Сливен
03.04.2020 / 15:51

Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Сливен затвори търговски обект за нерегламентирана продажба на месо – при извършената проверка е установено количесто от над 10 кг месо с неизвестен произход, което операторът е предлагал без да има разрешение.

През изминалото денонощие служители на ОДМВР-Сливен са извършили 495 проверки за спазване на карантината на територията на областта – образувани са 3 досъдебни производства по чл.355 от НК под надзора на Районна прокуратура.

Във всички храмове на Сливенска епархия великопостните богослужения ще се отслужват съгласно изискванията на Постния Триод при спазване на разпоредбите на държавните органи за ограничаване на много хора в затворени пространства, като спазват регламентираното разстояние.

Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“ включва 3D технологиите в битката срещу Covid 19 – по инициатива на директора на гимназията инж. Красимир Георгиев от няколко дни в лабораторията по 3D моделиране се изработват предпазни шлемове, които да осигурят необходимата защита.

Центърът за майчино и детско здраве ще предлага онлайн консултации от 6 април.

21 хил. лв. са събрани към момента в банковата сметка на Община Сливен за борба с коронавируса.

Доника Мангова – социално активна и отговорна млада жена от Сливен, публикува във Фейсбук групата „Born in Sliven“ апел към всички нас за съпричастност към доброволческите инициативи за преодоляване на кризата причинена от COVID-19.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев