COVID-19: евродепутатите ще обсъдят с комисаря по вътрешния пазар Т. Бретон отговора на ЕС срещу епидемията

Европейският парламент
02.04.2020 / 09:09

Евродепутатите от комисията на ЕП по вътрешния пазар (IMCO) ще обсъдят в четвъртък сутринта с еврокомисаря Т. Бретон, мерките на ЕС и сътрудничеството между страните членки

 

за справяне с пандемията от COVID-19.

 

Начинът, по който страните от ЕС прилагат правилата за така наречените „зелени коридори“ по граничните пунктове, даващи приоритет на превозване на стоки от първа необходимост, като медицинско оборудване и храни, за да достигат до тези, които се нуждаят най-много от тях, както и съвместното закупуване на медицинско оборудване и производството на тези стоки от европейските компании, ще бъдат сред въпросите, които ще бъдат разгледани в дебат с комисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон, който ще участва дистанционно в срещата.

 

Евродепутатите ще обсъдят и мерки за координирани действия срещу злоупотребите в електронната търговия, например, когато продукти с високо търсене се фалшифицират или продават на неразумно високи цени, както и използването на телекомуникационни данни в борбата с коронавируса.

 

Дебат: Отговорът на ЕС на пандемията от COVID-19

 

Кога: четвъртък, 2 април 2020 г., 11.30 ч. – 12.30 ч. Българско време

 

Къде: Европейски парламент, сграда Antall, зала 4Q2, Брюксел

 

Евродепутатите от комисията на ЕП по вътрешния пазар (IMCO) ще могат да участват в дискусията от разстояние. Те ще имат възможност да гледат и слушат заседанието, както и да поискат думата и да вземат активно участие. Председателят на комисията IMCO Петра Де Сутер (Зелените/ЕСА, Белгия), както и други евродепутати ще присъстват в заседателната зала от името на политическите групи.

 

Срещата също ще се предава на живо тук (Мултимедиен център на ЕП) и тук (Europe by Satellite, EbS +).

 

Председателят на комисията Петра Де Сутер ще проведе пресконференция в 12.30 извън заседателната зала при строги указания за социално дистанциране. Тя ще запише и видео изявление относно резултата от срещата, което ще бъде достъпно тук.

 

Информация до медиите:

 

Съветваме журналистите да не присъстват лично, освен ако не е абсолютно необходимо. Ако присъствате лично, от вас се изисква да спазвате стандартните препоръчителни указания за социално дистанциране и хигиена. Моля, въздържайте се да идвате в сградите на ЕП, ако имате симптоми на респираторна инфекция или сте били в контакт със заразено лице през последните 14 дни, или сте били в региони с висок брой заразени лица.

https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев