Сливен, кратки вечерни новини, 30.03.2020 г., понеделник

Сливен
30.03.2020 / 15:57

В дните от 27 до 30 март служители на ОДМВР-Сливен са извършили 1390 проверки за спазване на карантина на територията на областта – образувани са 6 досъдебни производства за нарушаване на карантина по чл.355 от НК под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Четвърти сливналия е доказан с коронавирус, новият случай няма нищо общо с предишните 3 – заразеният се е завърнал от Ню Йорк.

15 акта са съставени от полицията за струпване на хора в град Сливен.

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски отправя апел към собствениците на места за настаняване да окажат подкрепа, според възможностите си, към работещите на първа линия в условията на епидемия от коронавирусни инфекции – повода за това е отправена от регионалната колегия на БЛС молба към областния управител за съдействие да бъдат осигурени помещения, където инфектираните от заразата медици и други служители да бъдат изолирани в задължителния 14-дневен период на карантина.

Агенцията по заетостта и Държавна агенция „Електронно управление“ /ДА ЕУ/ предлагат нова електронна услуга за регистрация на търсещите работа лица.

В края на март количеството вода в яз. "Асеновец" е 32.04 на сто от обема.

11 пожара са гасени в Сливен и областта през почивните дни.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев