Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.03.2020 г.

ОД на МВР Сливен
30.03.2020 / 10:26

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 26.03.2020 г. до 06,00 часа на 27.03.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 27 до 30 март служители на ОДМВР-Сливен са извършили 1390 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Образувани са 6 досъдебни производства за нарушаване на карантина по чл.355 от НК под надзора на Районна прокуратура-Сливен. Случаите на нарушаване на карантината са установени на територията на районни управления Сливен, Котел и Нова Загора.

Посетени са 37 сигнала за струпване на хора. По 12 от сигналите е взето отношение, съгласно заповед на министър на здравеопазването, съставени са 15 акта.

За една седмица, от 23 до 22 март, в ОДМВР-Сливен са образувани общо 15 досъдебни производства за неспазване на карантина.

 

На 28 март, в 17,48 часа , е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на бул.“П.Хитов“, в района на „Новоселски мост“. Произшествието е станало между лек автомобил „Фолксваген“, управляван от водач на 58-годишен мъж, и мотоциклетист на 20 години, който е управлявал мотоциклет „Хонда“. При инцидента е пострадал водачът на мотоциклета, той е получил нараняване в областта на гърдите. Настанен е за лечение в МБАЛ-Сливен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. Участниците в произшествието са от град Сливен.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Регионална дирекция ПБЗН-Сливен са се отзовали на 11 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

Пожарникари на РСПБЗН-Сливен са спасили 5 декара овощна градина. На 28 март, в 19,57 часа, един екип се е отзовал на сигнал за запалени сухи треви в близост до овощни насаждения в землището на село Чинтулово. Пожарът е ликвидиран своевременно, без ад причини преки материални щети.

 

На 28 март е възникнал пожар в къща в село Бяло. Сигналът е получен в 18,07 часа, произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Сливен. При инцидента е пострадал мъж на 78 години, обитавал имота. Той е транспортиран до болнично заведение в град Сливен. Унищожени са бяла и черна техника, домашно имущество, 100 кв.м. опушени стени. Причинете за пожара са в процес на установяване.

 

На 27 март, в 16, 38 часа, е получен сигнал за пожар в къща в село Мокрен. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма. Унищожени са домашно имущество и 6 кв.м. покривна конструкция. Собственикът, мъж на 50 години, по невнимание запалил вещи в дома.

 

Гасени са пожари, възникнали в сухи трели и отпадъци, на територията на районните служби в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Произшествията са ликвидирани, без да причинят преки материални щети.

ОД на МВР Сливен
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев