Сливен, кратки вечерни новини, 28.03.2020 г.

Сливен
28.03.2020 / 15:50

Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков осъществява ежедневен контрол за реда и режима при преминаване през контролно-пропускателните пунктове към и от град Сливен.

До настоящия момент в Сливен има двама заразени с коронавирус.

Втората пациентка, която е дала положителен резултат при тест за коронавирус в Сливен, е на 45 години – тя е съпруга на 51-годишния мъж, който от три дни се лекува в Инфекциозното отделение на Областната болница.

Дейността на структурите от системата на здравеопазването в област Сливен в усложнената обстановка от разпространение на COVID-19, въведените противоепидемични мерки и готовността за реакция при очаквано увеличение на пациентите с коронавирусни инфекции бяха теми на поредното заседание на Областния медицински съвет.

311 легла в държавни и частни болници в област Сливен са предвидени за наблюдение и лечение на пациенти с COVID-19.

Чатбот платформата Скили беше предоставена безплатно на Община Сливен от българска IT компания, която я разработи по повод пандемията от Ковид 19 – чатботът отговаря на най-важните въпроси, свързани с превенция на вируса, симптоматика и др.

Три процента от преминаващите граждани през контролно-пропускателните пунктове в град Сливен са били върнати, след като не са представили необходимите документи и основателна причина за напускане на града.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев