Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.03.2020 г.

Полицейски служители на ОДМВР-Сливен извършват денонощен контрол на 6 контролно-пропускателни пункта в град Сливен и един в Нова Загора
26.03.2020 / 11:38

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 25.03.2020 г. до 06,00 часа на 26.03.2020 г.

 

Сливен: ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие служители на ОДМВР-Сливен са извършили 415 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Констатирано е едно нарушение за неспазване на карантина, установено от служители на РУ Сливен. За същото е образувано досъдебно производство по чл.355 от НК под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Посетени са 6 сигнала за струпване на хора. По 2 от сигналите са съставени актове, 4 сигнала са се оказали недействителни.

Полицейски служители на ОДМВР-Сливен извършват денонощен контрол на 6 контролно-пропускателни пункта в град Сливен и един в Нова Загора, който е изграден на входа на квартал „Шести“.

 

Служители на участък „запад“ при РУ-Сливен са иззели незаконно оръжие. На 25 март след подаден сигнал от служител на РДГ-Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Тойота Хайлукс“. В автомобила са установени трима мъже от град Ямбол и селата Средорек и Боринци. Полицейските служители са иззели три броя гладкоцевни пушки, без номера и без документи за тях. По случая е образувано досъдебно производство.

 

35-годишен мъж е задържан за кражба на 50 кг. фураж в село Желю войвода. На 25 март, около 17,30 часа, 35-годишният И.К. от село Желю войвода е забелязан да изнася 2 чувала с гранулиран фураж от мелницата в селото. Общото тегло на фуража е 50 килограма. И.К. е отведен от служители на участък „Петолъчка“ в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при проверка на лек автомобил. В 22,45 часа на 25 март в град Нова Загора е спрян лек автомобил „Мерцедес“. 40-годишният А.А., пътник в автомобила, е предал 5 пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, за което А.А. заявява, че е метамфетамин. Назначена е физико-химическа експертиза. А.А. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водач, употребил наркотици, е хванат от полицейски служители при проверка в град Нова Загора. На 25 март, на ул. „Освобождение“, е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 40-годишния Й.Й. от град Нова Загара. При проверката се установява, че поставените регистрационни номера са издадени за друго МПС. Пробата за употреба на наркотици на водача е показала положителен резултат за метамфетамин. Й.Й. е задържан за 24 часа. По случая в РУ-Нова Загора е образувано бързо производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев