Сливен, кратки вечерни новини, 23.03.2020 г., понеделник

Сливен
23.03.2020 / 15:47

Раздел с информация за новия коронавирус COVID-19 е добавен в сайта на Община Сливен – на адрес https://mun.sliven.bg/covid-19 са публикувани актуални телефонни номера на едно място, инструкции за предпазване от заразяване и информация за вируса.

87 са под карантина в Сливен, но до настоящия момент няма доказан случай на коронавирус в града.

Случаи на нарушаване мерките, въведени с извънредното положение, са установени от полицията в Сливен има задържани, образувани са досъдебни производства.

„Топлофикация“ Сливен призовава абонатите си да направят самоотчет и да предоставят данните си – самоотчитането се налага във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 (коронавирус).

Закупените от Община Сливен 200 бързи теста за коронавирус за нуждите на МБАЛ „Д-р Ив. Селимински“, заедно с апарат за проверка на резултатите, се очаква да бъдат доставени тази седмица.

Трима жители на ромския квартал „Надежда“ в Сливен са задържани заради разпространено видео в социалните мрежи, което показва деца и възрастни, събрани на купон в махалата въпреки забраната за това заради противоепидемичните мерки.

Пътните настилки в равнинната част на област Сливен са мокри, по високите места – заснежени, но почистени и опесъчени.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев