COVID-19: Нека вземем мерки, за да се защитим един друг

COVID-19
23.03.2020 / 15:20

Кризата с коронавируса COVID-19 е предизвикателство, което можем да превъзмогнем само заедно: мерките, които всеки от нас взема, имат голямо значение.

Тази криза няма да може да бъде разрешена от която и да е отделна страна. Европейският съюз ръководи координацията на многото мерки, предприемани от държавите членки с приоритетна цел гарантиране на Вашата сигурност и безопасност.

В момента ЕС полага усилия за:

• ограничаване на разпространението на вируса в световен мащаб;

• защита на европейците чрез ограничаване на пътуванията от външни страни към ЕС;

• гарантиране на нужните доставки за здравните системи чрез запазване на целостта на единния пазар и на веригите на производство и дистрибуция;

• насърчаване на изследователската дейност, разработване на ваксина и предоставянето й на всички, които имат нужда от нея;

• подкрепа на хората, за да не бъдат засегнати в прекомерна степен техните доходи и работни места и за избягването на дълготрайни ефекти от кризата. Европейският парламент иска да задейства спешна процедура за насочване възможно най-бързо на средства към хората, регионите и страните, които са най-силно засегнати от кризата;

• подкрепа на фирмите и гарантиране на ликвидността на финансовия сектор, така че той да може да продължи да подкрепя икономиката;

• даване на възможност на страните в ЕС да действат решително и координирано, включително чрез облекчаване на ограниченията за предоставяне на държавна помощ и други мерки за подкрепа.

Като част от общността „Заедно“ ние трябва да споделим с хората около нас за мерките, предприемани от ЕС. Важно е всички да бъдат информирани как ЕС подкрепя и координира борбата срещу вируса.

Молим Ви също така да следвате съветите и инструкциите на националните власти, защото те помагат да се защитим взаимно, дори когато водят до смущения в нашето ежедневие.

Информация от Министерството на здравеопазването

В случай че обмисляте пътувания, следете страницата на Министерството на външните работи, тъй като в момента са в сила ограничения.

Ако имате въпроси или притеснения, можете да ни пишете или да се свържете с нас в Twitter, Facebook или Instagram.

И помнете, че можем да се справим с това само заедно.

За това какви мерки предприема ЕС за борба с последиците от коронавируса можете да прочетете тук: Отговорът на ЕС срещу коронавируса.

Коронавирус: Какво трябва да знаете

 

По-долните инфографики дават с полезни съвети и информация относно коронавируса и как да се предпазваме:

 

 

Източници:

zaednoza.eu

Европейска комисия

 

Цялата отговорност за съдържанието на настоящата публикация е на информационен център «Европа Директно» - Сливен. Мненията изразени в нея не отразяват официалната позиция на европейските институции.

Информационен център "Европа Директно - Сливен" е част от информационната мрежа Europe Direct и се поддържа от Фондация Европейски младежки инициативи, съфинансиран от Европейския съюз.

„Европа Директно” е информационен център, който помага на гражданите да намерят отговорите на своите въпроси за Европейския съюз. Центърът предлага всякакъв вид информация, свързана с Европейския съюз, включително за това какви са Вашите права и възможности като гражданин на Европейския съюз и как да ги използвате. Центърът може да предложи отговори на общи въпроси, а така също ако имате съвсем конкретен и специфичен въпрос може да Ви насочи към най-добрия източник на информация и консултации на европейско, национално, регионално и местно ниво.

За общи въпроси относно ЕС, можете да се свържете също и с Центъра за връзка Europe Direct или да се обадите на безплатната телефонна линия от всяка точка на Европа 00 800 67 89 10 11 или онлайн на https://europedirect.europa.eu

Помощ и съвети за Вашия живот, работа и пътувания в ЕС може да намерите в портала «Вашата Европа» - той Ви помага да научите за правата си и да намерите практически съвети, когато пътувате из ЕС: http://europa.eu/youreurope/citizens/index_bg.htm

Още снимки от новината

COVID-19
COVID-19
COVID-19
COVID-19

 

Europe Direct Sliven
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев