Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.03.2020 г.

ОД на МВР Сливен
23.03.2020 / 10:47

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 20.03.2020 г. до 06,00 часа на 23.03.2020 г.

 

Сливен: Случаи на нарушаване мерките, въведени с извънредното положение, са установени от полицията в Сливен. Има задържани, образувани са досъдебни производства. Случаите са констатирани в дните 20-23 март. На 21 март, около 21,00 часа, екипи на участък „Надежда“, са разпръснали група лица, които въпреки забраната са се събрали на едно място и са нарушавали нощната тишина със силна музика. Шестима-три непълнолетни и три пълнолетни лица, са отведени в РУ-Сливен. Три момчета на 19, 20 и 21 години са оставени в ареста за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за нарушени мерки, издадени против разпространението или появяването на заразна болест от заповед №РД-01-131 от 17.03.2020г. на министъра на здравеопазването. За същото нарушение на 22 март е образувано досъдебно производство след установяване на повече лица пред заведение за бързи закуски в град Сливен.

В РУ-Сливен са образувани едно бързо и две досъдебни производства за нарушаване на карантината. Полицейските служители са установили двама мъже и една жена от град Сливен, че не изпълнил задължението да не напускат дома си или мястото за настаняване, в което са посочили, че ще пребивават за посочения в предписанието срок, като деянието е извършено по време на извънредно положение. Образуваните производства са под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

 

Криминалисти на участък „Надежда“ при РУ-Сливен са установили притежание на наркотични вещества. На 21 март, около 15,10 часа, на бул.“Бургаско шосе“ е извършена проверка на 23-годишната П.М. от град Сливен. В нея са намерени и иззети 17 броя станиолови топчета, съдържащи суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на наркотично вещество. П.М. е задържана за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Бързо производство за управление на МПС след употреба на алкохол 2,22 промила е образувано на 21 март в РУ-Сливен. Установеният да управлява с концентрация на алкохол 2,22 е 52-годишен мъж от село Глуфишево. Той е хванат в 23,45 часа в същото село от екип на група „Охрана на обществения ред” при РУ-Сливен.

 

Твърдица: Случай на неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа в село Сборище са установили служители на РУ-Твърдица. В имот, обитаван от 33-годишната Л.Ж., е осъществена неправомерно присъединяване към мрежата на ВиК- Сливен, като по този начин са създадени условия за некоректно отчитане на потребената вода. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Регионална дирекция ПБЗН-Сливен са се отзовали на 11 сигнала за произшествия в дните 20-23 март.

 

Своевременно е ликвидиран пожар в навес в село Радецки. Екип на РСПБЗН-Нова Загора е спасил сградата, след като небрежност при боравене с открит огън е довело до запалване на навеса. Произшествието е станало на 21 март около 10,00 часа. Пострадали няма.

Гасени са 10 пожара, възникнали с сухи треви и отпадъци от регионалните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Пожарите са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

ОД на МВР Сливен
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев