Гейминг архитектурата AMD RDNA 2 ще поддържа DirectX 12 Ultimate

AMD-logo
20.03.2020 / 13:11

19 март 2020 г. - Microsoft днес съобщи, че бъдещата графична архитектура AMD RDNA 2 ще поддържа новият API DirectX 12 Ultimate

 

DirectX 12 Ultimate ще задвижва следващото поколение игри и ще позволи получаването на нови нива на реализъм с четири ключови функции – DirectX Raytracing (DXR), Variable Rate Shading (VRS), Mesh Shaders и Sampler Feedback. AMD работи в тясно сътрудничество с Microsoft за поглъщащи изживявания с RDNA 2-базирана графика.

AMD също така си сътрудничи с Microsoft по проектирането на DXR 1.1, което е актуализация на DXR и може да даде по-добра ефективност и производителност в много рейтрейсинг ефекти.

С DirectX 12 Ultimate ефектите като рейтрейсинг се очаква да се разпространят към повече игри в по-скоро време и прави живота на разработчиците по-лесен, като им позволява да създават игри използвайки общ графичен потребителски приложен интерфейс (API) и графична архитектура за PC-та и игрални конзоли.

Повече за DirectX 12 Ultimate можете да научите в блога на Microsoft, a за AMD RDNA 2 - тук.

https://community.amd.com/community/gaming/blog/2020/03/19/powering-next-generation-gaming-visuals-with-amd-rdna-2-and-directx-12-ultimate

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев