Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.03.2020 г.

ОД на МВР Сливен
18.03.2020 / 10:31

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 17.03.2020 г. до 06,00 часа на 18.03.2020 г.

 

Сливен: Двама са задържани за притежание на наркотици, след като са направили опит да избягат. Около 23,30 часа вчера в сливенския квартал „Българка“ екип на група „Охрана на обществения ред“ предприема проверка на лек автомобил „Хонда“. След като виждат полицейските служители от автомобила излизат и побягват двама мъже. След кратко преследване двамата са задържани. Те са К.К. на 30 години от град Сливен и С.Ш на 26 години от село Самуилово. При проверката К.К. предава плик, съдържащ кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Специализирана операция на РУ-Сливен в малките населени места. Всяка събота и неделя на територията, обслужвана от участъци „Запад“ и „Петолъчка“, се провежда операция с цел противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и пътна безопасност. В дните 14 и 15 март са извършени проверки на 92 превозни средства и 145 лица. Посетени са 9 сигнала за събиране на повече хора на едно място пред магазини и в махали в селата Тополчане, Сотиря и Селиминово. По сигналите е взето отношение, като са предприети разяснителни действия и недопускане на повторно извършване на нарушението.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на Регионална дирекция ПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие

Регионалните служби в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица са гасили пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, в селата Чинтулово, Градско, Съдиево, Бяла Паланка и землището на град Нова Загора. Пожарите са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 

ОД на МВР Сливен
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев