Сливен, кратки вечерни новини, 16.03.2020 г., понеделник

Сливен
16.03.2020 / 15:54

Затваряне на парковете „Юнак“ и „Асеновец“, както и на спортните площадки и спиране на лифта предвиждат новите по-строги мерки на община Сливен за борба с коронавируса.

Въжената линия няма да работи на 21 и 22 март (Първа пролет) поради очакваното присъствие на повече хора, предимно от ромското население.

Няма да се налагат санкции при паркиране в „Синя зона“ Сливен с изключение на местата, обозначени като „Служебен абонамент“, с цел безопасно придвижване и ограничаване струпването на хора в градския транспорт.

Община Сливен закупи 200 бързи теста за коронавирус и ще ги предаде на МБАЛ „Ив. Селимински“ заедно с апарат за проверка на резултатите.

Онлайн обучението на територията на област Сливен стартира успешно – 86% от училищата се включиха в първия ден.

Банковият обирджия Стефан Стефанов, който държа като заложнички шест банкови служителки в банков клон в центъра на Сливен през 2011 г., излезе на свобода.

РИМ-Сливен ще публикува обучителни материали до края на карантинния период, до 29 март музейните обекти ще бъдат затворени за посещение, но независимо от извънредната ситуация, дейността им няма да спира.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев